Το μυστικό για να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά είναι να κάνεις ό,τι οι Ολλανδοί

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ο τρόπος με τον οποίον μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, εμείς οι Έλληνες, τα οδηγεί στο να γίνουν πραγματικά επιτυχημένοι και ευτυχείς ενήλικες, αν έχετε θαυμάσει τις Γαλλίδες μαμάδες που θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο και έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει τους Δανούς τόσο σωστούς γονείς, τότε αξίζει να μάθετε και για τους Ολλανδούς, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Unicef, μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο.

Η Μαρία κατέβηκε 4 Νούμερα στα ρούχα της! Εσύ;

Το μυστικό στο τι κάνουν οι Ολλανδοί καλύτερα από εμάς, αποκαλύπτεται στο βιβλίο «The Happiest Kids in the World: How Dutch Parents Help Their Kids (and Themselves) by Doing Less» («Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του κόσμου: Πώς οι Ολλανδοί γονείς βοηθούν τα παιδιά τους (και τον εαυτό τους) κάνοντας λιγότερα»), και αναλύεται σε σχετικό άρθρο της Washington Post.

Στο βιβλίο δίνεται έμφαση στο πόσο ωφέλιμο θα είναι για τα παιδιά μας και για εμάς, να χαλαρώσουμε τον τρόπο με τον οποίον τα μεγαλώνουμε, απλά κάνοντας λιγότερα. Συγγραφείς είναι δύο μαμάδες (μία Αμερικανίδα και μία Αγγλίδα), οι οποίες καθώς παντρεύτηκαν Ολλανδούς, τα τελευταία χρόνια ζουν στις Κάτω Χώρες και έτσι έχουν παρατηρήσει όλα τα μυστικά των αυτοχθόνων κατοίκων.

Όπως οι ίδιες, λένε, βέβαια η ίδια η κουλτούρα του τόπου αλλά και οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν βοηθήσει τους γονείς να είναι πιο ανέμελοι και έτσι τα παιδιά να αναπτύσσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γράφουν χαρακτηριστικά «Τα παιδικά χρόνια των μικρών Ολλανδών αποτελούνται από πολλή ελευθερία, πολύ παιχνίδι και ελάχιστο ακαδημαϊκό άγχος. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά εδώ είναι πολύ ευχάριστα και δεν σε κουράζουν.»

%image_alt%

Πηγή: mom.me

In this article