Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ και 3 υλικά!

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω εάν αυτό το γλυκό έχει κάποιο όνομα, ξέρω όμως ότι κάθε φορά που το φτιάχνουμε στο σπίτι εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για ένα γλυκό με φρυγανιές, κρέμα και ζελέ. Μπορεί έτσι όπως το διαβάζετε να μην σας πείθει όμως μόλις το φτιάξετε θα ξετρελαθείτε μαζί του.

Η Μαρία κατέβηκε 4 Νούμερα στα ρούχα της! Εσύ;

Φτιάχνεται αρκετά εύκολα και είναι πολύ ελαφρύ και δροσερό, ότι πρέπει δηλαδή για καλοκαίρι. Το μόνο χρονοβόρο σ’αυτό το γλυκό είναι ότι πρέπει να κάνετε τρεις παρασκευές με διαφορά κάποιων ωρών. Αλλά πιστέψτε με, αξίζει! Πάμε να το δούμε;

Οικονομικό & γρήγορο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

Για το γλυκό:

φρυγανιές

άνθος αραβοσίτου βανίλια 160γρ.

περίπου 1 λίτρο γάλα

90 γρ. ζάχαρη

ζελέ (την διπλή δόση) με ότι γεύση θέλετε

Εκτέλεση:

Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ώστε να φτιάξουμε το σιρόπι. Παράλληλα σε ένα ταψάκι βάζουμε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους. Εάν επιλέξετε μεγαλύτερο ταψί πιθανόν θα χρειαστείτε και περισσότερες φρυγανιές.

Μόλις η ζάχαρη ομογενοποιηθεί με το νερό το σιρόπι σας είναι έτοιμο. Κατεβάζετε από το μάτι και με την κουτάλα της σούπας βρέχετε τις φρυγανιές ώστε να μαλακώσουν. Αφήνετε το ταψί στην άκρη και ξεκινάτε να φτιάξετε την κρέμα. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε ένα φλιτζάνι από το γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε να βράσει.

Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Εάν δείτε ότι είναι πολύ πηχτό μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο γάλα. Έπειτα, το ξαναβάζετε στην φωτιά και το ανακατεύεται ως να πάρει μία ακόμη βράση. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν δέσει και γίνει κρέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άνθος αραβοσίτου στιγμής, που η διαδικασία είναι πιο απλή, φροντίστε όμως να πάρετε 2 φακελάκια για να σας φτάσει.

Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές  και την απλώνετε να πάει παντού και να καλύψει τυχόν κενά μεταξύ των φρυγανιών. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ως να “κολλήσουν”οι φρυγανιές με την κρέμα. Όταν αυτό γίνει φτιάχνετε το ζελέ.

Η συσκευή του είναι πολύ απλή κι εύκολη. Ζεσταίνεται 2 ποτήρια νερό και μόλις βράσουν ρίχνετε μέσα τα φακελάκια του ζελέ και τα ανακατεύεται. Στην συνέχεια ρίχνετε 2 ποτήρια κρύο νερό και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα του ζελέ πάνω στην κρέμα και αφήνετε επίσης για αρκετές ώρες ώστε να γίνει το ζελέ.

Όταν γίνει και αυτό το γλυκό σας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Πηγη:  ediva.gr

In this article