Πανεύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με 4 ΜΟΝΟ υλικά!

Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, με μερέντα ή νουτέλα, μπισκότα και φουντούκια με 4 μόνο υλικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο, εθιστικό γλύκισμα που όταν το δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα αντισταθείτε να φάτε και δεύτερο, ίσως και τρίτο κομμάτι….

Η Μαρία κατέβηκε 4 Νούμερα στα ρούχα της! Εσύ;

Υλικά συνταγής

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια

280 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)

300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ κομμένα σε μέτρια κομμάτια

60 γρ. ψημένα φουντούκια, κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα μιας μικρής μακρόστενης φόρμας του κέικ.

Τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη μερέντα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.

Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, ρίχνετε τα μπισκότα και αν σας αρέσει η αλατισμένη γεύση στη σοκολάτα ρίχνετε και ½ – 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τα φουντούκια.

Καλύπτετε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει καλά. Πέντε λεπτά πριν σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: butterbaking.com

Το διαβάσαμε στο sintayes.gr

In this article